2014. április 28., hétfő

Magyar szokás szerint

Magyarországon a legfőbb gépírókat versenyeztető szervezet a

MAGYOSZ Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége
1073 Budapest, Kertész utca 41.,

amely 1925.04.25-én alakult meg. Nem összekeverendő a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségével (szintén MAGYOSZ).

A szövetség szerepe annyira jelentős a hazai szakmai szervezetek közt, hogy minden versenyeztetés a kiváltsága. Így az évenkénti két országos szintű mozgalom mellett számtalan kisebb, helyi érdekeltségű versenyek főszereplője. Tagsági díja alacsony, ráadásul nyugdíjas- és diákkedvezménnyel szinte ingyenes (ez nem feltétlen előnyös). A versenyek külön nevezési díjjal nyitják meg kapuikat. Világbajnok gépírók és gyorsírók őrzik megszállottan a versenyszellem lángját. Magyarország büszkeségei!


A két jelentős hazai verseny a MAGYOSZ keretében:
a) tavasszal az országos bajnokságon a legerősebbek mérettetnek meg igen szigorú elvárások alapján;
b) ősszel az országos versenyen minden versenyző esélyesebb a bent maradásra, hiszen a minimum szint alacsonyabb.
Mindkét eseményen korosztályonként hirdetik meg a versenyszámokat, természetesen magasabb csoportban nagyobb követelménnyel.

Az Intersteno a gyors- és gépírókat a világ minden tájáról gyűjti egybe a versenyekre. Páratlan években személyes megjelenéssel, évente késő tavasszal pedig internetes platformon lehet versenyezni - természetesen nevezési díj ellenében.

A "Hu Typing" (typing.hu) kizárólag a gépírásra összpontosít, ezért a gyorsírással kapcsolatos hírek más elszánt hirdetőre várnak.

Úgy a magyar, mint a nemzetközi gépírás új és új rekordokat dönt meg, személyes sikerek bősége erősíti a gépírás szeretetét. És a sikerek mögött sokszor nagyon kemény munka (igen, akár edzés is) áll. Talán lesz lehetőségünk néhány világelső gépíróval megismerkedni, kedvet meríteni tőlük fáradt ujjainknak, vagy épp lelkesíteni a még most tanuló "vakon" gépelőket.

Örömmel veszem, ha együtt sétálhatunk ezen az érdekes ösvényen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése